Selecteer een pagina

By Iske is trotse sponsor

______

Quintin Hunting is een van de talenten van Graafschap o13.

Quintin zijn avontuur begon in 2014. Hij was gescout door de Graafschap en werd uitgenodigd om 3  trainingen mee te komen doen. Na deze trainingen zou hij te horen krijgen of hij nog weer 3 trainingen mee mocht blijven doen, of dat hij af zou vallen. De eerste training was op vrijdagavond en wij waren als trotse ouders mee om hem te zien. Het leek wel alsof hij vleugels had gekregen, wat deed hij het goed!

Dit vonden ze bij de Graafschap blijkbaar ook, want ik ontving de woensdag daarop een telefoontje van ze. Ze willen Quintin hebben. Dat overviel me wel, maar blijdschap overheerste uiteraard. Toch kreeg ik geen gelegenheid om het te laten bezinken, want vijf minuten nadat ik de Graafschap gesproken had, kreeg ik nog een telefoontje: FC Twente. Ze wilden Quintin uitnodigen om mee te komen trainen. Pff… oké, en nu?

Voor Quintin bleek dit echter geen probleem, zonder twijfel, de Graafschap! Zo geschiedde. Hij is in het seizoen 2015/2016 (8-jarige leeftijd) officieel begonnen bij de Graafschap. Het was erg wennen. Hij genoot van de trainingen en wedstrijden. Toch zag zijn leven er in 1 keer heel anders uit, wat regelmatig resulteerde in een zeer vermoeide Quintin.

Heel veel jongens zouden in zijn schoenen willen staan, maar ik zie ook de grote keerzijde van deze droom. Quintin houdt 24/7 rekening met het feit dat hij bij een BVO (betaald voetbal opleiding) zit. Hij gaat op tijd naar bed, ook op vrijdag en zaterdag, heeft weinig vrije tijd en let op zijn voeding. Hij traint 5x per week verdeeld over 4 dagen. Dit betekent 3x 2 uur en 1x 3,5 uur. Elk weekend een wedstrijd / toernooi of training / oefenwedstrijd. Een uitwedstrijd naar Maastricht, Groningen, Amsteram, Rotterdam en vele andere uithoeken van Nederland zijn heel normaal. Hij heeft bijna geen vakantie, 3 weken in de zomer en 1 met kerst. Ondanks al deze ingrediënten is hij zeer gedreven om door te gaan en zou hij het zelfs niet erg vinden als hij meer zou moeten gaan trainen. Hij heeft er veel plezier in en beleefd ook hele gave dingen.

By Iske (en ik als moeder) bewonder hem om zijn ontzettende gedrevenheid, doorzettingsvermogen, volwassenheid en verantwoordelijkheid. Om hem te ondersteunen in zijn toekomstdoel is By Iske sponsor. Met het sponsorgeld kunnen ze bij de Graafschap betere trainingsomstandigheden voor hem en alle andere talenten creëeren, waardoor iedereen nog meer uit zichzelf kan halen.

Of hij profvoetballer wordt? Dat weet alleen de toekomst. Dat is voor mij ook niet belangrijk. Hij ontwikkeld zijn talent en heeft plezier. Een ervaring die niemand hem meer af kan pakken.

#byiske #degraafschap #graafschapo13 #sponsor #trots

Share This