Selecteer een pagina

Hoe doe je dat?

______

In mijn vorige post heb je kunnen zien dat de bedrijfskleding voor de Gemeente Winterswijk klaar is. Op dit bericht heb ik vaak de vraag ontvangen wat nu precies mijn bijdrage hieraan was.

In dit geval heb ik een aquarel van Mondriaan in Photoshop bewerkt. Op de foto van deze post kun je een vóór en ná foto zien. Links zie je de originele aquarel van Mondriaan. Een mooi beeld met herkenbaar Winterswijk. Helaas lenen de gebruikte kleuren zich niet zo goed voor kleding, dit zou het geheel te grijs maken. Gezien het logo van Gemeente Winterswijk helblauw bevat hebben we de lucht deze kleur gegeven. De pakken van de heren krijgen een donkerblauwe kleur, dus hebben we de takken ook donkerblauw gemaakt. Hierdoor ontstond er een mooi helder contrast.

De haag aan de onderzijde is nogal heftig voor de onderzijde van een jurk of blouse. Om deze reden hebben we deze laten overgaan in een egale donkerblauwe band. Wanneer je heel goed kijkt zie je nog lichtjes de haag erdoorheen, zodat het toch nog iets speels blijft.

Om het Winterswijk beeld nog meer te versterken hebben we de hazewind hond toegevoegd. Deze lijkt nu te spelen op het grasveld op de voorgrond. De halsband wilden we eerst de gele kleur van het Gemeente Winterswijk logo geven, maar hierdoor kwam de hond onnodig veel op de voorgrond.

Om dit resultaat te bereiken heb ik vele lagen aangemaakt in het bestand. Zo kun je makkelijk kleine kleurwijzigingen uitvoeren of de hond een tikkeltje verder naar rechts verplaatsen. Op deze manier kun je met Photoshop echt de puntjes op de i zetten en voor het beste resultaat gaan.

Share This